050 555 3886 & 010 501 8660 myynti@iskatto.fi

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton huoltomaalaus mm. seuraavilla paikkakunnilla: Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Kouvola, Mikkeli, Kotka, Hamina.

Viimeistelty ilme, parempi kestävyys

Tiilikatto on tunnettu sen klassisesta ulkonäöstä ja pitkästä käyttöiästä. Kuitenkin, kuten kaikki rakennusmateriaalit, myös tiilikatto altistuu sääolosuhteille, lialle ja muille tekijöille, jotka voivat vähitellen heikentää sen ulkonäköä ja toimivuutta.

Vanhan tiilikaton ominaisuuksia voi parantaa huomattavasti huoltomaalauksella.

Kannattaako tiilikatto maalata?

Usein tiilikaton maalaus on hyvä ratkaisu ja jatkaa huomattavasti katon käyttöikää. Myös lumi tulee paremmin alas tiilikatolta, jonka pinta on kunnossa.

Tärkeimpiä syitä maalata tiilikatto:

  1. Uusi ilme: Maalaus voi palauttaa kattosi alkuperäisen kauneuden ja lisätä koko rakennuksen arvoa. Voit myös valita uuden värin, joka sopii paremmin rakennuksen ulkoasuun ja ympäristöön.
  2. Suojaa säältä: Maalaus suojaa tiilikattoa sateelta, lumelta ja UV-säteilyltä, mikä voi vähentää katon kulumista ja pidentää sen käyttöikää.
  3. Sammaleen estäminen: Maalaus voi estää kosteuden tunkeutumista tiilien sisään, mikä vähentää sammaleen kasvun riskiä.

Maksuton kartoitus

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme tulee kartoittamaan kattosi kunnon täysin veloituksetta.

Pidempää käyttöikää tiilikaton pinnoituksella

Usein tiilikatoilla näkee sammal- tai jäkäläkasvustoa. Tämä on normaalia ja usein ikääntyvän vesikatteen tai olosuhteiden aiheuttamaa muutosta pinnassa. Olosuhteiden aiheuttamia ongelmia ovat usein puuston roskat tai ilmansuunnat ja näistä aiheutuva katon varjoisuus. Vuosien aikana katto altistuu myös ulkoisille rasitteille, kuten lumelle, jäälle, vesisateille ja pakkasille. Nämä kuluttavat jo ennestäänkin huokoista tiilen pintaa ja avaavat siten hyvän kasvualustan kasvustolle. Kaikki tämä vauhdittuu vuosi vuodelta, mikäli toimenpiteisiin ei ryhdytä ajoissa.

Useimmat tiilenvalmistajat sanovat, että betonitiilikaton käyttöikä on 40-70 vuotta. Tämä onkin totta, jos kattoa huolletaan säännöllisesti.

Kattohuoltojen laiminlyönti aiheuttaa ennenaikaisia vaurioita katteelle ja monesti jopa katon rakenteille, mikä taas aiheuttaa väistämättömän ja hinnakkaan kattoremontin.

Ammattilaisen suorittamassa pinnoitustyössä katto saa aina huolellisen pesun ja kasvuston torjunta-ainekäsittelyn ennen varsinaista pinnoitusta. Pinnoitus suoritetaan ammattikäyttöön tarkoitetulla pinnoiteaineella. Työ tehdään usein jyrkällä ja liukkaalla katolla, joten työturvallisuus on aina otettava huomioon. Ammattitaitoisilta asentajiltamme löytyvät kaikki tarvittavat turvavälineet, sekä koulutus katolla tehtäville toimenpiteille.

Lisätietoa tiilikaton pinnoituksesta

N

Hyödynnä kotitalousvähennys

Vähennyksen suuruus työnosuudesta on 40%

Maksuton kartoitus

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme tulee kartoittamaan kattosi kunnon täysin veloituksetta.