050 555 3886 & 010 501 8660 myynti@iskatto.fi

Peltikaton huolto

Peltikaton Pinnoitus

Monesti pitkään säiden armoilla ollut peltikate on päässyt pahoin ruostumaan tai muuten pinnastaan vaurioitumaan. Huoltomaalauksia laiminlyödään, joten tästä syystä huoltamaton peltikatto joudutaan usein ennenaikaisesti uusimaan hinnakkaalla kattoremontilla.

Peltikatto jonka maali hilseilee tai on päässyt haalistumaan auringossa, on syytä maalata uudelleen. Peltikaton pinnoitus on kuitenkin haastava ja ammattitaitoa vaativa toimenpide. Mikäli irtoavan maalikerroksen poistosta, sekä muista työvaiheista koitetaan suoriutua liian nopeasti, ei uusikaan maalikerros tule pysymään katolla pitkään.

Pohjatyöt on hyvä tehdä huolellisesti ja perehtyen asiaan, tai jättää urakka ammattilaisten tehtäväksi. Työ tehdään usein jyrkällä ja liukkaalla katolla, joten työturvallisuus on aina otettava huomioon. Ammattitaitoisilta asentajiltamme löytyvät kaikki tarvittavat turvavälineet, sekä koulutus katolla tehtäville toimenpiteille.

Varsinkin vanhat käsin- tai konesaumatut peltikatot kestävät hyvin vielä monia vuosia. Tämä edellyttää kuitenkin, että niistä pidetään huolta ja maalataan riittävän usein. Hyväksi todettu huoltomaalausväli on noin 12-15 vuotta.

Työvaiheet

1. MAKSUTON KATON KARTOITUS

Asiantuntijamme tulee paikan päälle kartoittamaan katon kunnon ja kertoo tarvittaessa parhaan mahdollisen huoltoratkaisun täysin veloituksetta ja ilman sitoumuksia. Samalla tarkistetaan yläpohjan toimivuus.

2. PESU JA POHJATYÖT

Pohjatyönä mahdolliset ruostekohdat ja hilseilevä maali hiotaan mekaanisesti pois ja tarkistetaan samalla saumausten kunto. Katon pesu suoritetaan aina korkeapainepesurilla. Pesun jälkeen katto käsitellään peltipesuaineella. Näin kattopeltiin kiinnittynyt lika saadaan poistettua tehokkaasti. Hyvin tehdyt pohjatyöt ovat edellytys oikeaoppiselle pinnoitukselle.

3. POHJAMAALAUS

Katon pohjamaalaus tehdään vesipohjaisella korroosiota estävällä pohjamaalilla. Tuote pohjautuu alkydihartsiin ja sinkkifosfaattipigmentteihin, jotka ehkäisevät tehokkaasti korroosion syntymistä sekä muodostaa erinomaisen tartunnan eri alustoille jatkokäsittelyjä varten.

4. Pinnoitus

Pinnoitteena käytetään vesiohenteista peltikattoja varten suunniteltua paksukalvopinnoitetta tai 2-K pinnoitetta. Tuote antaa katolle pitkäikäisen suojan korroosiota ja mekaanista rasitusta vastaan. Valmiista pinnasta tulee luja, elastinen sekä erinomaisesti Suomen vaikeita sääolosuhteita kestävä

5. LOPPUSIIVOUS, TARKASTUS JA TYYTYVÄINEN ASIAKAS

Piha puhdistetaan työvaiheiden aiheuttamasta liasta ja mahdollisesta roskasta. Lopuksi asiantuntijamme tarkistaa lopputuloksen, sekä kysyy asiakaspalautteen tehdystä työstä.

N

Hyödynnä kotitalousvähennys

Vähennyksen suuruus työnosuudesta on 40%

Maksuton kartoitus

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme tulee kartoittamaan kattosi kunnon ja kertoo tarvittaessa parhaan mahdollisen huoltoratkaisun täysin veloituksetta ja ilman sitoutumista.

Ota yhteyttä